čtvrtek 21. září 2017

Do urny

Kdy skončím v urně, netuším. Koho na podzim šoupnu do urny já, to je taky ve hvězdách. Blíží se volby a já jsem po dlouhé době fakt v koncích. Připadám si jako hladový vegan na vesnické zabíjačce. Není po čem sáhnout. Tak si to pojďme shrnout...
Socani jsou jako nevěsta na zlaté svatbě. V mládí atraktivní, ale teď už o ni nikdo ani kolo neopře. Parta z Lidového domu v posledních letech zpackala, co se dalo. Neuvědomila si, že strana potřebuje především vůdčí osobnost. Leklá ryba s charismatem měsíc starého vlašáku fanoušky fakt neosloví. Problémem číslo dvě jsou zákazy, nařízení a buzerace, které během svého vládnutí prosadila. Na růst HDP volič kašle, pamatovat si naopak bude třeba pamlskovou vyhlášku nebo protikuřácký zákon (ten socanům zlomil vaz v mém případě) a další omezování občanských svobod.
Pak tu máme současného koaličního partnera, údajně vítěze příštích voleb. ANO? Já říkám NE a NE. Kdysi jsme měli vládu jedné strany, dnes máme stranu jednoho muže. Ať si kdo chce, co chce říká, ANO je pouze agent Bureš, členskou základnu tvoří jen servilní zaměstnanci holdingu. Sám agent Bureš je velmi kontroverzní personou. Sice ovečkám před spaním vypráví, o čem sní, ale nikdy nepovyprávěl pohádku „Jak jsem ke svým miliardám přišel“. Za devatero horami a devatero řekami, v tunelářských 90. letech, kdy zbohatli výhradně bezskrupulózní dravci a mafiáni... Problémem číslo dvě je členská základna. Kladu si otázku, kde, sakra, zbrusu nová partaj schrastila tolik členů. Vždyť kdo se politice věnovat chtěl, ten už se jí věnoval. Odpověď je přesto prostá. Část „zaměstnanců“ tvoří zkrachovalí politici, kteří v jiných partajích pohořeli, druhou ti, kteří mají čuch na prachy jako protidrogoví psi na letištích. Prostě vyčuli, že se agent díky svým chechtákům dokáže na politické scéně prosadit a řekli si, proč se na tom nepřiživit.
Třetího současného koaličního partnera odbudu jen cimrmanovským: „Proboha, jen ne pánbíčkáře.“ Partě, která káže vodu, ale pije víno, se budu možná věnovat v samostatném příspěvku, ale teď na jejich mešní patoky nemám prostor.
A současná opozice... S Klausem juniorem nebo nikotinovým Tuberou si sice notuju, ale volit ODS je jako si nabrnknout holku z E55. Napravila se, nebo ne? Předminulý lídr propagoval logo strany moc okatě - modrého ptáka prezentoval na zahradě italského pedofila. A ten poslední...? Kdybych chtěl vidět figurku na provázcích, zajdu si do divadla Spejbla a Hurvínka. Mánička je mi sympatičtější než zrzavá loutkovodička.
A kdo nám tu zbývá? V TOP TEN máme ještě stranu odpadlíků, kterou vede spící kníže a opilecký hulvát. Starostové jsou zatím neslaní nemastní a navíc se pokusili o registrované partnerství s černoprdelníky. Zelenáči jdou zase na ruku parazitním neziskovkám a vítají snědé znásilňovače. Nehulím trávu a nenosím dredy, takže ani Piráti pro mě nejsou to pravé ořechové, nehledě k tomu, že podporují přijetí zprofanovaného eura. A pak tu máme 50% Japonce, 50% Čecha = 100% populistu. Hmm, asi taky ne... A málem jsem zapomněl na soudruhy a soudružky. Asi obranná funkce mozku, že na ně člověk chce zapomenout.
K volbám určitě půjdu, protože mi není osud domoviny lhostejný. A navíc, kdo nevolí, nemá pak právo u piva remcat.  Ale čas se krátí a opravdu nevím, komu to letos do urnu šoupnu.

1 komentář:

  1. Něco z pera V. Nezvala
    OKTÁVA O URNĚ
    Proč jdeš tak vzpurně,
    tak bez chuti
    k volební urně?
    Že není vyhnutí?
    Netvař se vzpurně,
    vždyť stačí cvaknutí,
    tvůj život zhasne jako svíce
    a z urny bude popelnice.

    OdpovědětVymazat