pondělí 5. března 2018

Pechfógl s pletacími jehlicemi

Na školním výletě v Praze mě v polovině 80. let odchytl u stanice metra Ivan Rössler, redaktor Čs. rozhlasu. Dělal anketu a ptal se, jak se mi líbí tehdy nově otevřená stanice metra. A já koktal a plácal neskutečné blbosti. Ve skrytu duše doufám, že ten audiozáznam shořel nebo ho vyhodila aktivní uklízečka. Když dnes koukám na Ondráčka, on je to vlastně pechfógl. Když v roce 1989 kvákal do kamery hovadiny o pletacích jehlicích, nemohl tušit, že v budoucnu bude nějaký internet. A že si teď jeho ksicht s tupým výrazem Oty Rákosníka bude denně přehrávat celá republika, že bude podroben mediálnímu lynči a že proti němu budou lidé demonstrovat. Tím se nechci „pana poslance“ nijak zastávat. Jen přemýšlím. Kdybych totiž chtěl někoho ukřižovat, tak nejdu s davem jako ovce. Nejdřív by mě zajímalo, koho ukřižovávám a proč. Takže si shrňme dostupná fakta. Co o Ondráčkovi víme?
1) Byl v roce 1989 frekventantem Pohotovostního pluku VB, tedy že chodil na policejní školu (vysvětlil jsem minule, nebudu dál pitvat). A že jako (ještě nehotový) policajt zasahoval při demonstracích. A teď se zamysleme, koho státy (totalitní, ale i ty demokratické) nasazují při takových událostech? Policajty, samozřejmě. Kdo v už svobodném Česku rozháněl nepovolené technopárty? Policajti. Kdo zasahuje, když v Německu nebo Francii vyrazí do ulic rozvášněný dav právě propuštěných dělníků? Policajti. Koho španělská vláda loni poslala na katalánské separatisty? Policajty! Přece nepošlou rozhánět dav kuchařky z hradní kantýny s válečky na nudle.
2) Ondráček dostal nálepku „komunistické mlátičky“. Jako že nemilosrdně tloukl studenty, ženy, děti. A skutečně je tloukl? Teď budu spekulovat, ale opírám se o reálné indicie. Účast při zásazích sice Ondráček sám přiznal, ale mluvil o nich takové bludy, jako kdyby demonstranta neviděl ani z rychlíku. Na profláknutém videu je v klasické uniformě. Kdyby to bylo v době zásahu, musel by mít výstroj, minimálně přilbu. A v klasické uniformě tehdy frekventanti PP VB mimo areál chodili jen v rámci výuky. Normálně v nich chodit nemohli, ještě to nebyli hotoví policajti. Na mě to proto dělá dojem, že si ho zkrátka komunističtí bossové vybrali jen jako maskota. Možná to byl mladý nadějný soudruh, agilní straník, kdoví. Nějaký politruk mu napsal, co má říkat, a předhodili ho televizákům. Jako cvičenou opičku.
3) Byl zvolen předsedou komise pro kontrolu GIBS. O komisích dnes psal komentář Klaus jr., takže jen krátce. Komisí jsou v Parlamentu tři p*dele. Ani poslanci sami neví, kdo ve které je. A scházejí se (pokud se vůbec sejdou) jen formálně. Že by některá něco opravdu dělala, o tom se dá pochybovat. Jsou hlavně od toho, aby se koza nažrala a členům z toho kápla nějaká kačka navíc.

Lidé se dnes bouří proti člověku, který byl coby dvacetiletý ňouma v blbou dobu na blbém místě a v blbé straně (rozuměj partaji). A k jeho smůle ho natočila kamera. Zajímavé je, že se nikdo nebouří proti skutečným zločincům minulého režimu. Komunistickým pohlavárům, estébákům. Ti po listopadu rychle převlékli kabáty a stali se z nich prosperující manažéři a byznysmeni... A trestně stíhaný člověk, evidovaný donašeč eštébé je dokonce premiérem země. A když jsem si přečetl dnešní výsledky průzkumu veřejného mínění, je nejpopulárnějším předsedou stran zastoupených ve Sněmovně. Fandí mu 48 % respondentů. Tož dává to smysl?

Suma sumárum. Ondráčka neznám a nechci ho obhajovat, ale ani soudit. Jen si myslím, že všechen ten humbuk kolem něj je vrtění psem a uměle vyvolanou hysterií.

Žádné komentáře:

Okomentovat