úterý 31. října 2017

Česko, s.r.o.

* Příští rok v tuto dobu si budeme připomínat 100. výročí vzniku samostatného Československa. V té době ovšem budeme žít v Česku, s.r.o., neb stát bude řízen jako firma.
* Zdeněk Svěrák, jeden z nejmoudřejších současníků, uspořádal vyprodaný koncert u příležitosti 50leté spolupráce s Jaroslavem Uhlířem. Ač šlo o akci zejména pro děti, nemohl si pomoct a vyslovil tuto myšlenku: Český národ zhyne. Nejprve zhloupne (viz výsledky voleb), pak se přestanou rodit (české) děti. Více zde:
http://www.reflex.cz/clanek/video/82850/zdenek-sverak-cesky-narod-zhyne-nejdriv-ztrati-rozum-a-pak-prestane-rodit-deti.html
* V květnu 1946 se v Československu konaly první poválečné a na dlouhou dobu poslední demokratické parlamentní volby. Komunisté v nich získali 38,85 % hlasů (jen o drobátko více než nyní ANO). Tehdejší Rudé právo to komentovalo těmito titulky: „Komunisté vedoucí silou národa. Ještě žádná politická strana neobdržela tak velkou důvěru. V nejdemokratičtějších volbách lid potvrdil a rozšířil mandát komunistů. Radostná nálada lidu.“ V roce 1946 jsem nežil, přesto mám silný pocit déjá vu.
* Chtěl jsem, jak je mým zvykem, napsat příspěvek s nadsázkou a humorem. Ale jaksi to nešlo...

Žádné komentáře:

Okomentovat